به گزارش خبرگزاری مهر در کرمانشاه، علی اشرف رشیدی با اشاره به اینکه مددجویان آسیب دیدگان اجتماعی هستند، اظهار داشت: نظام زندانبانی اسلامی دیدگاهی مددکارانه نسبت به مددجویان دارد و وظیفه زندانبان توانمندسازی مددجویان و آسیب دیدگان اجتماعی برای بازگشت به زندگی سعادتمندانه است.
مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، افزود: مددجویان غالبا در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار داشته و به جهت زندگی در مناطق حاشیه شهرها و آلوده از حداقل امکانات آموزشی نیز بی بهره بوده اند.
رشیدی با اشاره به رسالت سازمان زندانهای کشور در ارتقای امنیت اجتماعی و ایجاد بستر مناسب اصلاحی و تربیتی و بازگشت توانمند مددجویان به جامعه، رسالت زندانبانان را همانند مددکاران اجتماعی ارایه خدمات مشاوره ای و مددکاری عنوان و تاکید کرد: مددجویان باید به گونه ای ساماندهی شوند که بتوانند به استقلال نسبی برسند و پس از آزادی زندگی مستقل و بدور از گرایش های کجرفتارانه داشته باشد.
وی تصریح کرد: در رویکرد نوین اصلاحی و تربیتی محیط و فضای موجود زندان ها این امکان را فراهم آورده تا مددجویان بتوانند ازحداکثر آموزش های ممکن فرهنگی، مذهبی، فنی و حرفه ای، بهداشتی، مهارت های زندگی و... برخوردار شوند، اما افق و نگاه ما نباید معطوف به محیط زندان هاباشد، و پس از آزادی مددجویان را در جامعه رها ساخته و کنترل و نظارتی بر اعمال و رفتار آنان نداشته باشیم.
مدیرکل زندان های کرمانشاه یادآور شد: هر چند تمهیدات لازم نیز در این راستا پیش بینی و از طریق مراکز مراقبت بعد ازخروج بطور مستمر وضعیت مددجویان بررسی و تحت پوشش مادی و معنوی قرار دارند، لیکن آموزش ها باید کاربردی و تاثیرگذار بوده و توانمندی و استقلال لازم را برای ادامه یک زندگی سالم و عادی در آ نها ایجاد کند.
وی تاکید کرد: نگاه ما به مددجویان صرفا نگاه به یک آسیب دیده اجتماعی است، و همانطور که برای کاهش مشکلات اجتماعی به دنبال سلسله عوامل و علت های بروز آسیب در جامعه هستیم، نباید فراموش کنیم که مشکلات مددجویان نیز صرفا مختص به آنان نیست، و باید سایر عوامل تاثیرگذار را نیز شناسایی و برای رفع آنها در حد توان برنامه ریزی و سرمایه گزاری نماییم.
مدیرکل زندان های کرمانشاه افزود: خانواده نیز یکی از مهمترین عوامل موثر در بروز مشکلات مددجویان است و انتظار می رود مددکاران زندان ها با بررسی حرفه ای و نگاه تیزبینانه خود در این خصوص تلاش نموده و ضمن ریشه یابی و مرتفع نمودن مشکلات موجود، از طریق مرکز مراقبت بعد از خروج، انجمن حمایت زندانیان، ستاد دیه و سایر مجاری قانونی خدمات لازم و تاثیرگزار را به خانواده های مددجویان ارایه نمایند.
نظر شما